FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Meredeken erősödik a forint, mi lesz a benzin és a gázolaj árával?

A hazai üzemanyagárakat több tényező is befolyásolja, többek között a kőolaj világpiaci ára, a finomítói árrés, az adók és a forint dollárhoz viszonyított árfolyama, ez utóbbiban markáns változás állt be az elmúlt hetekben, a forint látványosan erősödött, ami rövid távon mérsékli a magyarországi üzemanyagárakat. Bár az elemzői várakozások itt széles sávban szóródnak, hosszabb távon azonban inkább emelkedő benzin- és gázolajárakra érdemes felkészülni, a gazdasági nyitás, a turizmus élénkülése miatt az olajkereslet is emelkedni fog, ami drágább benzint és gázolajat eredményezhet.

Újra emelkedik az olajár Az olajárak november óta jelentősen emelkedtek, gyakorlatilag megduplázódtak azóta. Márciusban ugyan még látható volt egy nagyobb korrekció, de azóta ismét fölfelé kapaszkodik az olajár, és újra 70 dollár közelében tartózkodik. Ez az emelkedés pedig még folytatódhat is a gazdasági nyitással párhuzamosan, mivel várhatóan erős növekedést lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés