Előfizetői tartalom

Európa több országa begyújtotta a rakétát: a dobogóra sem volt elég a parádés magyar GDP-adat

Portfolio
A magyar gazdaság nagy meglepetésre 1,9%-kal, a várakozások felett nőtt az első negyedévben az előző negyedévhez képest, ezzel a magyar növekedés negyedéves alapon a negyedik leggyorsabbnak számít az EU-ban. A leggyorsabb növekedést Románia produkálta az eddig ismert országok közül, de megelőzött minket Bulgária és Ciprus is. Az eurózóna gazdasága 0,6%-kal csökkent az első negyedévben, az EU 0,4%-kal esett vissza.

Közzétette az Eurostat a friss GDP-adatokat, ez alapján a magyar gazdaság a negyedik leggyorsabb növekedést produkálta Európában az első negyedévben az előző negyedévhez képest. Az 1,9%-os magyar növekedés jelentős meglepetésnek számít az elemzői várakozásokhoz képest, de Románia még minket is messze leelőzött: a román gazdaság 2,8%-ot nőtt az első negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés