Előfizetői tartalom

Lazul a fegyelem, egyre kevesebb magyar vesz fel maszkot

Portfolio
Fél év után csökkenni kezdett a maszkviselési arány Magyarországon. Bár a teljes nyitás várható időpontjával kapcsolatban mérséklődött a lakosság optimizmusa, a belföldi turizmus és a rendezvénypiac is látványos lendületet vehet júniusban – derül ki az Ipsos friss kutatásából. A felmérés szerint a magyar felnőttek 70%-a oltáspárti, túlnyomó többségük regisztrált is a hivatalos weboldalon, ugyanakkor a regisztráltak körülbelül hatoda még nem kapta meg a várt vakcinát.

Érezhetően lazul a fegyelem a magyarok körében, saját bevallása szerint most az emberek 87%-a hordja a maszkot, ami november óta a legalacsonyabb érték. A gyakoribb kézmosást, mint védekezési formát 73% említette, ami az Ipsos kutatásaiban az eddigi legalacsonyabb érték. A rendezvények irányába a 30 év alattiak és a vidéki lakosok nyitottak leginkább az elmúlt 30 napban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés