Előfizetői tartalom

Állami pénzből napelem: cégeket és háztartásokat is érinti a közelgő változás

Amellett, hogy feketén-fehéren kiderült: a jelenlegi kedvező szaldó elszámolást az eddig sokak által véltnél (és reméltnél) szigorúbb feltételekkel vezetik ki az otthonfelújítási támogatással létesülő új lakossági napelemes rendszerek esetében, az is világossá vált, a változás a vissza nem térítendő állami támogatásból a vállalkozások által megvalósított háztartási méretű (azaz az 50 kW-ot nem meghaladó teljesítményű) naperőművekre is vonatkozik.

Eloszlatta az otthonfelújítási támogatásból megvalósuló lakossági napelemes rendszerekre vonatkozó elszámolási rendszerrel kapcsolatos bizonytalanságot és félreértéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) péntek reggeli közleménye. Ez, pontosabban az abban foglaltak ugyanakkor nem csupán egy nem túl pozitív hírrel értek fel, hanem kettővel is. A bejelentés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés