Előfizetői tartalom

Zsiday Viktor: Tőzsdei sokkot, a növekedés elakadását és a lezárások visszatérését is hozhatja az indiai mutáns

Portfolio
Zsiday Viktor befektető szerint az angolok alaposan megvizsgálták az indiai variánst, és arra jutottak, hogy az fertőzőbb és jobban kikerüli a vakcinákat, mint a brit mutáns. Zsiday szerint mivel a lakosság nagy része még oltatlan a magas átoltottságú országokban is, nyáron vagy ősszel újabb járványhullám jöhet. A hullám megijesztené a piacokat és a lakosságot, ezért akár tőzsdei sokk és a gazdasági kilábalás elapadása is megtörténhet.

A britek nagyon mély elemzéseket végeznek azzal kapcsolatban, hogy veszélyesebb-e az indiai mutáns a britnél, és a kontaktkutatásokból úgy tűnik, hogy kb. másfélszer annyi embert fertőz meg az indiai variáns, mint a korábbi, „angol” verzió, amely maga is kb. másfélszer olyan fertőző volt, mint az eredeti vírus, és ezt teljes mértékben alátámasztja a gyors terjedés is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés