Előfizetői tartalom

Biztosra veszik a románoknál is a negyedik hullámot, mert alig kérik az emberek a vakcinát

MTI
Ukrajnában már biztosan lesz ősszel egy újabb koronavírus-járványhullám a tisztifőorvos vasárnapi kijelentése szerint, kedden pedig a román oltási kampány koordinátora nyilatkozott úgy, hogy a túl alacsony átoltottság, az alacsony vakcinaérdeklődés miatt gyakorlatilag Romániában is biztosra vehető az őszi negyedik hullám. Mivel alig kérik naponta a románoknál a vakcinát, ezért a kormánynak most vissza is kellett mondania 4,5 millió dózist az EU felé, ami júniusban jött volna az országba, nehogy megromoljon a raktárban.

Bukarest kérésére az Európai Bizottság felfüggesztette csaknem 4,5 millió koronavírus elleni vakcina leszállítását, mivel Románia nem tudja az eredetileg tervezett ütemben felhasználni az oltóanyagot és már jelentős készleteket halmozott fel. Andrei Baciu egészségügyi államtitkár az oltáskampányt koordináló bizottság (CNCAV) keddi sajtóértekezletén elmondta: júniusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés