Előfizetői tartalom

Végre egy jó hír a koronavírusról: még annál is kisebb a gyermekhalál esélye, mint eddig tudtuk

Portfolio
Megjelent az eddigi legátfogóbb kutatás a világon arra, hogy milyen eséllyel haltak bele a koronavírus-járvány első hullámában a 18 év alatti gyermekek a fertőzésbe és szerencsére azt találták a kutatók a nagymintás vizsgálat alapján, hogy rendkívül alacsony ez a kockázat és alacsonyabb, mint eddig gondolták – írja a Wall Street Journal a csütörtökön előzetesen közzétett kutatás összefoglalójában.

A cikk szerint összesen csaknem 470 ezer (!) 18 év alatti angol fiatal adatait vizsgálták meg, akik igazoltan elkapták a betegséget tavaly március és idén február között és közülük 99,995%-os eséllyel túlérték a gyermekek a fertőzést. Ez tehát rendkívül alacsony halálozási kockázatot jelent, de ezzel együtt is sajnos 61 gyermek elhunyt, miután igazolták nála a betegséget....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés