Előfizetői tartalom

Magyarország után Franciaország sem támogatja az európai klímavédelmi csomagot

Portfolio
Magyarország után Franciaország sem támogatja a múlt héten bemutatott uniós klímavédelmi javaslatcsomagot, az úgynevezett „Fit for 55”-ot, jelenlegi formájában. A franciák elsősorban azt kifogásolják, hogy a csomag keretében kiterjesztenék a kibocsátás-kereskedelem rendszerét (EU ETS) az épületek fűtésére és a közúti közlekedésre is, de a benzines és gázolajos autók értékesítésének 2035-ös kivezetésén is módosítanának.

Franciaország célja az, hogy a fűtés és a közúti közlekedés EU ETS alá történő bevonását vagy teljesen töröljék a javaslatcsomagból vagy módosítsák azt úgy, hogy több pénzügyi támogatás jusson a várható áremelkedés kompenzálására. A franciák ezzel nincsenek egyedül, hiszen Hollandia és Magyarország is elégedetlen a klímacsomag ezen részeivel. Steiner Attila...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés