Előfizetői tartalom

Itt a kamatdöntés utáni közlemény: határozott folytatást ígér az MNB!

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank megítélése szerint az inflációs kilátásokat övező kockázatok továbbra is felfelé mutatnak. Az árstabilitás biztosítása, a másodkörös inflációs hatások megelőzése és az inflációs várakozások horgonyzása érdekében a Monetáris Tanács indokoltnak tartja a kamatemelési ciklus havi ütemű, határozott lépésekkel történő folytatását - áll a monetáris tanács 15 órakor megjelent, kamatemelést indokló közleményében. A friss üzenet még erőteljesebb elköteleződés sugall a monetáris szigor iránt, mint az egy hónappal ezelőtti közlemény. Ma a Magyar Nemzeti Bank döntéshozó testülete az irányadó kamat 30 bázispontos emelésével folytatta a kamatemelési ciklusát.

A mai kamatdöntés indoklásában megmaradt annak hangsúlyozása, hogy a Monetáris Tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak. Ez alapján megerősödött az az értékelésünk, hogy a 0,3 százalékpontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés