Előfizetői tartalom

90% felett a beoltottság, ez most a világrekord

MTI
Beoltották Málta 12 évesnél idősebb lakosságának a 90 százalékát koronavírus elleni vakcinával - közölte kedden a vallettai egészségügyi minisztérium.  Málta ezzel a világon az első ország, amely elérte ezt az átoltottsági szintet. A fejlemények nyomán a vallettai vezetés a oltóközpontok bezárása mellett döntött, egyedül az ország északkeleti felében található Msidában működő Máltai Egyetem kampuszán tartanak meg egy ilyen létesítményt.

Az egészségügyi tárca szerint több mint 792 ezer dózis védőoltást használtak fel 410 ezer ember immunizálásához a valamivel több mint félmillió lakosú szigeten.  "Világrekordot döntöttünk. Már nem szükséges nyitva tartani minden oltóközpontot, mivel Málta (és a Máltához tartozó) Gozo sziget lakosságának 90 százaléka be lett oltva" - jelentette ki Chris Fearne egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés