európai bizottság brüsszel eu európai unió
Gazdaság

Új vizsgálatot indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság

Portfolio
Magyarország uniós támogatásoktól eshet el az LMBTIQ közösség jogait csorbító törvénymódosítások miatt – tudta meg a Népszava, amely cikke szerint vizsgálja Brüsszel, hogy a sérti-e a homofób jogszabály az Európai Unió pénzügyi érdekeit, és megvonhatók-e felzárkóztatási támogatások hazánktól.

Az EB annak is utánanéz, hogy a homofóbnak minősített előírások nem mennek-e szembe a közösségi büdzséből származó források odaítélésének a feltételeivel. Minderről az Európai Parlament zöldpárti képviselőinek egy csoportját értesítette írásban Nicolas Schmit szociális és foglalkoztatási politikáért felelős biztos - derült ki még cikkből.

A levele felidézi, hogy az uniós testület véleménye szerint

a törvényi előírások több uniós szabályt is sértenek,

emiatt július közepén kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben. Az akkor megfogalmazott aggályok között szerepelt a diszkrimináció tilalmának Chartába foglalt megszegése is. A Népszava magyarázata szerint uniós pénzből nem lehet olyan projekteket megvalósítani, amelyek során sérülnek az emberi jogok, a meleg közösség jogai.

“Amennyiben a Bizottság – egy program végrehajtását megelőzően vagy a végrehajtása során – úgy ítéli meg, hogy a Chartával összefüggő engedélyezési feltételek nem teljesülnek, a kapcsolódó kiadások nem téríthetők meg” – írja Nicolas Schmit levelében.

Nicolas Schmit nem tesz említést a 2500 milliárd forintos helyreállítási pénzről folyó tárgyalásokról, amelyekről fideszes politikusok azt állítják, hogy a “gyermekvédelmi törvény” miatt rekedtek meg. Brüsszeli nyilatkozók szerint nincs összefüggés a kettő között - ismertette a cikk.

Címlapkép forrása: Getty Images

online oktatás
kórház lélegeztető maszk oxigén getty stock
kórház covid
ausztria-legnagyobb-erdotuz-helikopter-magyar-hatar
Kadri Simson Energy Council Luxembourg211025
tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
acél vas