Előfizetői tartalom

Komoly áradások, sosem volt még ilyen drága a szén Kínában

Portfolio
Kína jelenleg a világ legnagyobb szénfogyasztója, az ország azonban egyre súlyosabb energiaválsággal küzd, amelyet többek között a szénhiány és az üzemanyagok rekordmagas árai idéznek elő. A kormány számos lépést tett a széntermelés fellendítésének és az ipari erőművek villamosenergia-igényének optimalizálása érdekében, miközben az energiatermelők és más szénfelhasználók is egyre inkább importra szorulnak.

A vezető széntermelők, azaz Shanxi tartomány és Belső-Mongólia helyi önkormányzatai mintegy 200 bányát utasítottak a termelés növelésére, de a szakadatlan esőzések már 60 bányát elárasztottak Shanxiban. Négy bánya pedig, amelyek együttes éves termelési kapacitása 4,8 millió tonna, zárva maradt - közölte egy shanxi tisztviselő kedden egy sajtótájékoztatón. A komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés