Előfizetői tartalom

Kivégez egy újabb piacot a kormány

Csiki Gergely
Épp felfutóban volt - részben a koronavírus-járvány hatására - az internetes gyógyszerrendelés és házhozszállítás. Ezt a piacot alakítja most át egyetlen mondatos törvénymódosítással a kormány. Kimondja ugyanis, hogy csomagküldés útján semmilyen fajta gyógyszer nem szolgáltatható ki (eddig a vény nélkülieket lehetett). Ez a lépés épp a negyedik járvány látványosan felfutó szakaszában érkezik, ami ugyan nem jelentősen, de hozzájárulhat a kontaktusszámok emelkedéséhez, hiszen megszüntet egy hatékony távmegoldást. Az is kiderül az elmúlt napok híreiből, hogy a gyógyszerész kamara nyomására lépett a kormány.

Kedd este került a parlament elé az Emberi Erőforrások Minisztere által jegyzett javaslat az "Egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú, valamint kapcsolódó törvények jogharmonizációs és egyéb célú módosításáról" címmel. Ennek legérdekesebb pontját szúrta ki a Népszava a péntek reggeli cikkében. A 13 oldalas törvénymódosítás ugyanis...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái