Előfizetői tartalom

Lakást vagy házat adsz el? - Ezek az ingatlan eladás költségei 2021-ben

Portfolio
Egy ingatlan eladásnál természetesen az eladót is terhelik költségek. Mik egy ingatlan, lakás, ház eladás költségei? Most összeszedtük, mire és mennyit, mikor és mikor nem kell fizetni. Az ingatlan eladás adózása mellett leírjuk, mi az ingatlan eladás menete, illetve milyen változások történtek az ingatlan eladás terén 2021-ben.

Ingatlan eladás után fizetendő adó Az ingatlan eladása után fizetendő adó nem összekeverendő az építményadóval, amelyet csak az ezt kivető helyi önkormányzatoknak kell fizetni. Amennyiben kell, akkor az fizeti az építményadót, akinek az aktuális év január elsején tulajdonában áll az ingatlan. Az építményadó minden évben két részletben kell fizetni az önkormányzat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés