Előfizetői tartalom

Nincs vége az árrobbanásnak, rakétaként lő ki a zöldségek és a gyümölcsök ára

Portfolio
Pár hete némileg mérséklődött az áremelkedés a zöldségek és gyümölcsök piacán, ahol most ismét drágulás figyelhető meg az Agrárközgazdasági Intézet aktuális jelentése szerint. Tavaly októberben olcsóbban kínálták a termelők a sütőtököt, a jégsalátát, a zellert, a paradicsomot, ugyanakkor az alma az előző évhez képest alacsonyabb áron futott a 40. héten a Budapesti nagybani piac kínálatában.

Az ősz egyik legnagyobb slágere a kanadai, orange típusú sütőtök, amelynek ára - az Agrárközgazdasági Intézet adatai alapján - október elején 12,5 százalékkal, kilogrammonként 225 forintra emelkedett az előző év azonos hetéhez viszonyítva. A Budapesti nagybani piac kínálatában idén korábban, már a 39. héten megjelent a nagydobosi típusú is, amelyet a 40. héten kilogrammonként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés