Előfizetői tartalom

Internetes gyógyszerrendelés és házhozszállítás betiltása - Más megoldást javasol a HGYSZ

Portfolio
A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) aggályosnak tartja az Országgyűlés által jelenleg is tárgyalt törvényjavaslatot, mely az internetes gyógyszerforgalmazás korlátozását célozza. A Szövetség szerint a gyógyszerek csomagküldésének tiltása hátrányosan érinti majd a lakosságot és a gyógyszertárakat egyaránt, ezért javasolják, hogy a szolgáltatások ellehetetlenítése helyett egy szakmai konszenzuson alapuló szabályozást vezessenek be - derül ki a szövetség közleményéből.

Az internetes gyógyszerforgalmazás az elmúlt években a lakossági gyógyszerellátás szerves részévé vált. Már közel 500 gyógyszertár, azaz minden ötödik patika egészíti ki a hagyományos gyógyszerellátási tevékenységét online szolgáltatásokkal. Ennek megfelelően a lakossági igény is egyre nő a vény nélküli kapható készítmények és egyéb termékek beszerzésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés