Előfizetői tartalom

Hét lesújtó ábra a magyar kórházak terheléséről - A kormány hamarosan léphet a járványhelyzet miatt

Tombol a negyedik járványhullám Magyarországon és ez a kórházak terhelésén is érzékelhető, sőt. Olyan tempóban emelkedik a kórházakba, valamint lélegeztetőgépre kerülő betegek száma, mint korábban szinte soha. A tavalyi tapasztalatok alapján sajnos idén ősszel sem kizárt: pár héten belül eljöhet az a pont, amikor az állami kórházak annyira leterheltek lesznek covidos betegekkel, hogy a kormánynak korlátoznia kell az egészségügyhöz való hozzáférést, például a halasztható beavatkozások felfüggesztésével. A kormány abban bízhat, hogy pár hét múlva már effektív lesz a múlt héten elrendelt szigor hatása és az őszi szünet (a kontaktusok csökkenésén keresztül) is segít, így a járványgörbe laposodhat és a kórházak terheltségének növekedése nem lesz ilyen meredek.

Terhelődik az állami ellátórendszer A negyedik hullám Magyarországon is a meredeken felfutó szakaszába lépett, már nem csak az oltatlanok járványáról beszélünk. A járványhelyzet egyre rosszabb az állami kórházak falai között is, legalábbis a legutolsó adatok szerint. A fertőzéssel összefüggésben már 3172 főt ápolnak az intézményekben, és 350 beteg szorul gépi támogatásra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés