Előfizetői tartalom

Ez már tényleg fáj: hatossal kezdődhet a magyar infláció, és még nincs itt a vége

Októberben hat százalék fölé emelkedhetett az infláció Magyarországon, amire kilenc éve nem volt példa – derül ki a Portfolio elemzői felméréséből. Ráadásul a szakemberek szerint ezzel még nincs vége az emelkedésnek, az év végéig akár a hét százalékot is megközelítheti a drágulás üteme. A jó hír, hogy onnan talán 2022-ben már csökkenni fog, de továbbra is erősek a felfelé mutató kockázatok.

Újabb ugrás az inflációban A szeptemberi 5,5%-ról szinte biztosan 6% fölé emelkedett az infláció októberre, az elemzők szerint csak az a kérdés, mennyivel lesz felette a kedd reggel megjelenő adat. Ilyenre pontosan kilenc éve, 2012 októberében volt utoljára példa, akkor éppen 6 százalék volt a pénzromlás üteme az előző havi 6,6% után. A Portfolio szokásos elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés