Előfizetői tartalom

Az inflációs adat után mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Ázsiában negatív hangulat uralkodott szerdén, miután a friss adatok szerint a termelői árak emelkedésének üteme Kínában októberben megdöntötte a szeptemberben felállított rekordot a termelőeszközök további drágulása, valamint az energia- és nyersanyagellátási problémák hatásaira. Az európai piacokat tekintve, a nemzetközi hangulattal összhangban inkább negatívak voltak az elmozdulások. Megérkezett közben a várva várt amerikai inflációs adat is, a várt 5,8 százalék helyett 6 százalék fölé gyorsult az éves áremelkedés, ilyen áremelkedésre több mint harminc éve nem volt példa. Az adat megjelenését követően lefordultak az amerikai tőzsdék, a vezető indexek közül a Nasdaq teljesített a leggyengébben.

2021. november 10. 22:02 Megosztás Mínuszban zárt Amerika Az infláció fölerősödése miatt mínuszban zártak ma az amerikai tőzsdék. A Dow Jones 0,66%-os, az S&P 500 0,82%-os, a Nasdaq pedig 1,66%-os mínuszban végezte a kereskedést. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés