Előfizetői tartalom

Feszül a helyzet, újabb kínai tech-cégeket tiltottak ki az Egyesült Államokból

Portfolio
A Biden-kormányzat szerdán több kínai vállalatot is felvett fel kereskedelmi feketelistájára. A tiltólistára kerültek közül nyolc technológiai vállalatot azért vettek fel, mert állítólag részt vállaltak a kínai hadsereg kvantumszámítási erőfeszítéseiben. Az amerikai tisztviselők régóta panaszkodnak már arra, hogy a kínai vállalatok a hadsereg nevében bizalmas információkat gyűjtenek.

A Biden-kormányzat szerdán számos kínai vállalatot vett fel kereskedelmi feketelistájára, nemzetbiztonsági és külpolitikai aggályokra hivatkozva. Nyolc kínai székhelyű technológiai vállalatot azért vettek fel a listára, mert állítólag támogatták a kínai hadsereg kvantumszámítási törekvéseit, valamint mert "a katonai fejlesztések támogatására amerikai eredetű termékeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés