buli bulikázás veretés csapatás funky funkyzeit party arconpörgés fiatalok
Gazdaság

Összeomolhat év végére a rendezvénypiac, elmaradnak a céges bulik

Portfolio
Egy-egy riasztóbb fertőzöttségi vagy halálozási adat közlése után máris jönnek a rendezvény-lemondások – nyilatkozta az Indexnek Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Az év végéig mindössze a két évvel ezelőtti forgalom 10-20 százalékának megfelelő a leadott rendelésállomány-mondta.

Erős szeptemberi forgalom után – amit részben a járványvédelmi aggodalmak miatt előrehozott rendezvények, díjátadók és konferenciák generáltak a felszabadultabb fogyasztás mellett – lényegében október közepe, azaz az újabb járványhullám látványosabb felfutása óta tapasztalják az ágazatban, hogy folyamatosan esik vissza a céges és egyéb rendezvényekre szóló rendelésállomány - írja az Index.

Állítólag annak is erős negatív hatása volt nemcsak a vendéglátásra, de a szállodaszektorra is, hogy november 19-én Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter megtiltotta az egészségügyi témájú rendezvényeken, továbbképzéseken való részvételt a járvány felfutása miatt, és a dolgozók megóvása érdekében. 

JELENLEGAZ ÉV VÉGÉIG MINDÖSSZE A KÉT ÉVVEL EZELŐTTI FORGALOM 10-15-20 SZÁZALÉKÁNAK MEGFELELŐ A LEADOTT RENDELÉSÁLLOMÁNY, DE SOKAN MÉG KIVÁRNAK, MIELŐTT DÖNTENEK, HOGY MEGTARTANAK-E EGY-EGY RENDEZVÉNYT

– mondta Kovács László. Ezek is kisebb, 50-80-100 fős események, a multinacionális szektorban lényegében tartózkodnak a termelést, a munkát veszélyeztető nagyobb belső céges események szervezésétől.

A lapnak Baldauf Csaba, a Magyar Szállodaszövetség elnöke is megerősítette, hogy az első komolyabb csapás az év végi forgalomra az egészségügyi rendezvényeken való részvételt tiltó miniszteri utasítás volt a szállodáknak, de most már szinte minden más ágazatban is mondják vissza az akár több százfős rendezvényeket is, ez pedig egyaránt sújtja a vidéki és a fővárosi házakat is.

A címlapkép forrása: Getty Images.

frankfurtitozsde
koppenhága_dánia_shutter
fitch
albertbourla
forint bankjegy
omikron koronavírus omicron 2
Ukrajna
Tematikus PR cikk
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Ingyenes online előadás
Gyakorlati példákon mutatjuk be, hogy mikor melyik adhat jobb esélyű jelzést.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
vakcina