FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Itt a friss európai növekedési rangsor: Magyarország az utolsók és elsők közt van egyszerre

Portfolio
Közzétette az Eurostat a második negyedéves európai GDP jelentését, amely tartalmazza az összes tagállam gazdasági növekedését és ezek rangsorát is. Magyarország a negyedéves alapú növekedési rangsorban a legutolsók között van az eurózónában, ami azt jelenti, hogy az aktuális növekedési ütem nálunk lassult be az egyik legjelentősebb mértékben. Ez azért lehetséges, mert Magyarország (és jellemzően a balti országok, illetve a régióból Románia is) már a kilábalás későbbi szakaszában jár, azaz ledolgozták a visszaesés nagy részét. Ez látszik az előző év azonos időszakához viszonyított növekedésben is.

Az előző negyedévhez viszonyítva Ausztria tudott leggyorsabban növekedni az eurózónában a harmadik negyedévben a felülvizsgált adatok szerint, a növekedés csaknem 4% volt a sógoroknál. Jelentős növekedést tudott még felmutatni Franciaország és Portugália is a harmadik negyedévben, de a horvát, görög és olasz növekedés az élmezőnyben van. Abszolút déli uralmat látunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés