Előfizetői tartalom

13 év után tért vissza a magyar gazdaságba az egyik legutáltabb jelenség (TOP10 sztori - 9.)

Portfolio
Utoljára 2008-ban fordult elő Magyarországon, hogy az államháztartási hiány és az ország külső (folyó fizetési) mérlege egyaránt deficitet mutasson. Az ikerdeficitnek hívott jelenség az idén a második fél évben rendkívül élesen köszöntött be újra. Az egyensúly megbomlását külső sokkok mellett éppen az állam extrém kiköltekezése okozza.

Miről lesz szó? Évek óta tart a romlás, miért pont most lett érdekes? Energiaársokk és termelési problémák - deficitbe fordult a külkereskedelmi mérleg Jövőre lesz igazán nagy ikerdeficit? Rég láttunk ilyet A nagy pénzügyi válság óta a magyar gazdaság külső egyensúlyával soha nem volt igazán gond. A Lehman-csőddel a hitelcsapok elzárultak, az ország külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés