Óriási újítás az Alditól - Elfelejthetjük a sorbanállást?

Portfolio
Már nyilvánosan tesztelhető az Aldi új fejlesztése, amelynek köszönhetően a vásárlóknak már nem kell a pénztáraknál bajlódniuk, mivel az üzletet sorban állás nélkül el lehet hagyni.

Az Aldi mindent megtesz annak érdekében hogy megszüntesse a hosszú sorban állást üzleteiben. Ezt a célt szolgálja legfrissebb fejlesztése is, amelyet dolgozói hónapokig próbálgattak. A London délkeleti részén található szupermarketben csúcstechnológiás kamerák követik nyomon a vásárlókat, akiket a vásárlás során mesterséges intelligencia pásztáz, és regisztrálja a polcról levett termékeket.

A vásárlóknak először az Aldi Shop&Go alkalmazásba kell regisztrálniuk, az üzletbe pedig csak azután mehetnek be, hogy az egyedi kódjukat beolvasták, megerősítették személyazonosságukat. A vásárlás végeztével nem kell sorban állni a pénztárnál, a számlázás akkor történik automatikusan, amikor a vásárló elhagyja az üzletet - írja a Sky News.

A piacon nem a német diszkont az első, amely már ilyen fejlesztést alkalmaz, hiszen hasonlóval már néhány külföldi Tescóban is lehet találkozni. A német tulajdonú kiskereskedő közölte, hogy a vásárlók alkoholt is vehetnek majd, de csak akkor, ha a telepített arcelemző szoftver megállapította, hogy a vevő már elmúlt 25 éves.

Címlapkép forrása: Portfolio

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF