Előfizetői tartalom

Razziát indított Brüsszel a Gazprom ellen

Portfolio
|
MTI
Miután tegnap kiszivárgott, hogy váratlanul versenyhatósági razziát tartottak a Gazprom több németországi leánycégének irodáiban éppen akkor, amikor egész Európa feszülten várta a gázszállítások rubelre váltásának mára beharangozott tervét, ma el is ismerte az Európai Bizottság, hogy trösztellenes vizsgáltot indított kedden és razziát tartott. Ennek jegyében előre be nem jelentett ellenőrzéseket végzett több, a földgázellátással, -szállítással és -tárolással foglalkozó németországi vállalat telephelyén, mert a gyanú szerint megsérthették a piaci erőfölénnyel való visszaélést tiltó uniós versenyszabályokat - közölte a brüsszeli testület csütörtökön.

Az Európai Bizottság közleményében arról tájékoztatott, hogy az érintett vállalatoknál végzett razzia előzetes lépést jelent a feltételezett versenyellenes tevékenység kivizsgálására, de hangsúlyozzák, hogy a vizsgálat megindítása még nem jelenti azt, hogy bizonyítást nyert volna a jogellenes versenykorlátozó magatartás. Közölték, hogy a trösztellenes eljárás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái