Előfizetői tartalom

Nincs vége az eszeveszett drágulásnak - Rakétaként lőnek ki az árak a háború miatt

Portfolio
Nem kíméli a drágulás a húsvéti asztal termékeit sem: tavalyhoz képest nőtt a bárány termelői ára, már közel 1500 forint kilogrammonként a csirkemell feldolgozói ára. Emelkedett a tojás ára is, ugyanakkor állítólag a drágulás várhatóan nem veti vissza a keresletet. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy az orosz-ukrán háború miatt elszállt a gabona- és az olajnövények ára. Április elejére sem látszott csillapodni a zöldségek és gyümölcsök termelői árának növekedése, az Agrárközgazdasági Intézet adatai alapján drágábban kínálták a Budapesti Nagybani Piacon a belföldi termesztésű paprikát, kígyóuborkát is és a gyökérzöldségeket is.

Nőtt a paradicsom, a paprika és az uborka termelői ára, drágább lett a retek és a hagyma is Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint tavalyhoz képest április elejére jelentősen nőtt a belföldi paradicsomok termelői ára. A leginkább a koktélparadicsom drágult, a 13. héten 2150 forintba került kilója, az előző év azonos hetében 1450 forint volt. Április elején a belpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés