Előfizetői tartalom

Kiderült: Brüsszel is engedi a rezsicsökkentés folytatását, és felkészül egy gázválságra

Portfolio
A következő fűtési szezon végéig nyugodtan folytatható a gázpiaci rezsicsökkentés például a lakosság és az ipar számára, illetve az árampiacon a kkv-k számára – derült ki az Európai Bizottság szerdai új javaslatcsomagjából, amelyet az orosz fosszilis energiahordozókról való leválás és egyéb célok érdekében meghirdetett REPowerEU programmal párhuzamosan jelentett be. A friss brüsszeli gáz-, és árampiaci javaslatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy szabályozási szempontból idehaza lényegében gond nélkül folytatható a lakossági rezsicsökkentés, amelynek folytatására egyébként is vállalást tett hétfői parlamenti beiktatási beszédében Orbán Viktor kormányfő.

Az Európai Bizottság a gáz- és áramárak elszabadulásának tagállami kezelési lehetőségeire már tavaly októberben összeállított egy intézkedéscsomagot, mint „étlapot”, aztán az orosz-ukrán háború kitörése után márciusban ezt kiegészítette, most pedig egy új javaslatcsomagot tárt a tagállamok elé. Ebben például megengedi, hogy a következő fűtési szezon végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés