Előfizetői tartalom

MNB: az eddigi tempó felével emelkedhet az alapkamat

MTI
|
Portfolio
A koronavírus, majd az orosz-ukrán háború három területen is az egyensúlyok felborulását okozta, amit egy kétéves programmal kell helyreállítani, mondta kedden az MTI-nek Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, mintegy megismételve a jegybank múlt heti üzeneteit. Ennél fontosabb jelzést tett Virág a kamatemelési tempóval kapcsolatban: az alapkamat az eddigi tempó felével emelkedhet. A bejelentésre a forint erősödése megszakadt, az árfolyam gyengülésbe váltott.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy az infláció emelkedésének megállítása, majd a 3 százalékos inflációs cél elérése a jegybank számára elsődleges és mindenek fölött áll. Az MNB az alapkamat további fokozatos emelésére rendezkedik be, amihez változatlanul határozott lépésekre lesz szükség. Az elmúlt két hónap rendkívüli körülményei mellett meghozott 100 bázispontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés