Előfizetői tartalom

Tovább pusztít az infláció - Ebben az évezredben még nem nőttek így az árak Magyarországon

Portfolio
Az áprilisi 9,5%-ról májusban 10,7%-ra emelkedett az infláció Magyarországon – közölte a KSH szerda reggel. Ilyen mértékű áremelkedésre legutóbb 1999 decemberében volt példa, vagyis ebben az évezredben még nem láttunk hasonlót. Ráadásul valószínűleg még nem ez volt a csúcs, az elemzők szerint a következő hónapokban további emelkedés jöhet.

Májusban 10,7%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, míg a maginfláció 12,2%-ra emelkedett a KSH adatai szerint. Egy hónap alatt az árak átlagosan 1,7%-kal lettek magasabbak. A 12% feletti maginfláció azt mutatja, hogy a mélyben meghúzódó folyamatok alapján még nagyobb az árnyomás Magyarországon, mint ahogy azt a fő inflációs index sugallja. Már eddig is több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés