Vörösmarty tér
Gazdaság

A kormány benyújtotta a törvényjavaslatot, amelyben államosítanának három budapesti közterületet

Portfolio
Benyújtotta a kormány azt a törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amellyel három kiemelt budapesti közterületet elvesznek a fővárostól, hogy állami tulajdonba helyezzék azokat. Erre a sorsa jut a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér és a Széchenyi tért is, amelyeket a V. kerület 99 évre kap meg vagyonkezelésbe – írja a hvg.hu.

A törvényjavaslat - amelyet egy nagyobb, a jövő évi költségvetést megalapozó törvénycsomag részeként nyújtottak be - értelmében a kormány ellentételezés nélkül államosítaná a belváros három kiemelt közterét, Podmaniczky, a Vörösmarty és a Széchenyi tereket, majd ezeket át is adnák az V. kerületi önkormányzat vagyonkezelésébe. 

A szöveg hvg.hu által idézett soraiból kiderül, hogy a Podmaniczky Frigyes teret, a Vörösmarty teret és a Széchenyi István teret (valamint a csatlakozó József Attila utcát) érinti a tulajdonjog megváltozása: a szöveg szerint ezek az ingatlanok “e törvény erejénél fogva 2022. augusztus elsejével, ingyenesen az állam tulajdonába kerülnek.”

Az ingatlanokat 99 évre szóló ingyenes vagyonkezelésbe adja a kerületi önkormányzatnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Ez azt jelenti, hogy az állam az V. kerületi önkormányzat, mint vagyonkezelő útján látja el a “közfeladatok ellátása részeként” az ingatlanok üzemeltetését, kezelését, közterület használati, engedélyeztetési, valamint ellenőrzési rendszerének kialakítását és működtetését, az ingatlanok fenntartását és továbbfejlesztését.

Címlapkép forrása: MTI

Bear
parlament
vasarnapi boltzar
velence olasz
vlagyimir putyin ukran tamadas

Holdblog A WYSIATI csapdájában

Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk, könnyen juthatunk...

Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
vasarnapi boltzar