Előfizetői tartalom

Meglepetést okozott az MNB - Itt a döntés indoklása

Portfolio
Az infláció további emelkedése és az elhúzódó inflációs kockázatok a szigorítási ciklus határozott folytatását teszik szükségessé - derült ki az MNB kamatdöntést követően kiadott közleményéből. A jegybank az előző havi közleményben még "fokozatos" szigorításról beszélt, most viszont már "határozott" szigorról írnak. A közleményből kiderül, hogy az MNB ezen a héten az egyhetes betét kamatát felemeli az alapkamat szintjére, ez 50 bázispontos emelést jelent. A közlemény összességében határozott, héja szemléletű üzeneteket küldött, amelyek jelentős további kamatemeléseket jelezhetnek előre.

A Monetáris Tanács megítélése szerint az elmúlt negyedév során tovább erősödtek a felfelé mutató inflációs kockázatok. - írja az MNB azt követően, hogy meglepetésre 185 bázisponttal 7,75%-ra emelte az alapkamatot, egyben bezárta a rést az egyhetes betét (irányadó kamat) és az alapkamat között. A tartósan magas nyersanyag- és energiaárak kockázata egy elhúzódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés