Előfizetői tartalom

Biztató hír érkezett a rezsicsökkentés kapcsán az Északi Áramlat-1 felől, csökkennek a gázárak

Portfolio
Vasárnap Kanadából Németországba szállítottak egy olyan turbinát a Siemens Energy-hez, amely a következő napokban majd az Északi Áramlat-1 oroszországi betáplálási pontjára kerül, várhatóan július 24. körül – írta meg hétfőn saját forrásai alapján az orosz Kommerszant című lap. Ez biztató hír, mert afelé mutat, hogy nemsokára elvileg akár teljes kapacitással is küldhetik majd az oroszok a gázt a németek felé ezen a fontos útvonalon, és emiatt hétfőn a kezdeti emelkedés után délutánra kis csökkenésbe váltottak a holland gáztőzsdén a különböző határidős gázárak.

A Németországba érkezett turbina továbbítása 5-6 napba telik a lap információi szerint, ha minden rendben lesz a logisztikával és a vámmal, ugyanis előbb komppal Helsinkibe jut, majd onnan szárazföldön szállítják tovább az oroszországi Portovajába. Az orosz lap tudomása szerint a turbina július 24. körül érkezik meg az Északi Áramlat-1 oroszországi kompresszor állomására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés