Előfizetői tartalom

Megijedtek az energiaválságtól a németek, visszatáncolhatnak az atomenergiához

Portfolio
A német kormány mérlegelheti annak lehetőségét, hogy a tervekkel ellentétben mégse állítsa le az ország utolsó három atomerőművét az év végén – mondta pénteken Olaf Scholz kancellár. A visszakozás oka, hogy egyre erősebbek a félelmek azzal kapcsolatban, hogy télen nem lesz orosz földgáz, így mindenki igyekszik alternatív források felé fordulni.

Megbíztuk a gazdasági minisztert, hogy készítsen egy tervet a legrosszabb forgatókönyv esetére. Várjuk meg, mi lesz abban – mondta Scholz pénteken arra a kérdésre, hogy felülvizsgálhatják-e az atomerőművek leállítására vonatkozó tervet. Robert Habeck miniszter dolgozik a stresszteszten, a korábbi megállapítás az volt, hogy elegendő energiaforrása van Németországnak, nincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés