Rendkívüli kormánydöntés után jönnek a legújabb kormányzati bejelentések

Portfolio
A kormány szerdai ülése után csütörtök 11:30-kor Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor miniszterelnök mai Facebook-posztjából derült ki, hogy ülést tart a kormány (a kormányfő ismertetése szerint a témák: energiaválság, szankciók, konzultáció voltak). Ezek után nem váratlan, hogy csütörtökön 11:30-kor Kormányinfón mondja el a kormány döntéseit Gulyás Gergely.

UPDATE: időközben Orbán Viktor is új fényképet posztolt közösségi oldalára, ami arra utal, hogy valamilyen bejelentésre a miniszterelnök is készül.

Az esemény különösen érdekes lesz a ma kiszivárgott hírek fényében. Egy nem nyilvános határozatában a kormány ugyanis arról döntött, hogy a kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve – október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség.

Ez a téma biztosan szerepelni fog a tájékoztatón, ha másképp nem, kérdés-válasz formájában. A kormány ugyanis eredetileg nem hozta nyilvánosságra ezt a kormányhatározatát, vagyis nem is akarta nagy dobra verni.

Emellett szóba kerülhet még az EU-források ügye, az energiaválság és annak következményei, a kilátásba helyezett új kormányzati mentőprogramok, valamint az ismét látványos gyengülésbe kezdő forint is.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF