Előfizetői tartalom

Fél év alatt 200 milliárdos veszteség az MNB-nél

Portfolio
A tavalyi minimális nyereség után az első félévben 200,9 milliárd forintos vesztesége volt az MNB-nek – derül ki a jegybank pénteken megjelent féléves jelentéséből. A jelentős bukás a kamateredmény romlásának tudható be, ahogy már a tavalyi második félévben is látszott, a magasabb kamatok kedvezőtlenek a jegybanki eredmény szempontjából.

Az első félévben 200,9 milliárd forintos vesztesége volt az MNB-nek, ami nem csak a tavalyi hasonló időszak 8,8 milliárdos profitjához mérve jelentős romlás, de a 2021 második felében mért 65,9 milliárdos mínuszhoz képest is – derül ki a jegybank féléves jelentéséből. Az utóbbi tíz évben nem csak fél év alatt, de egész évben sem volt példa hasonló veszteségre. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés