Felmentették az országos kórházfőigazgató-helyettest

Felmentette az országos kórházfőigazgató-helyettest a miniszterelnök.

Az országos kórház-főigazgató javaslatára Szabó Bálint országos kórházfőigazgató-helyettest e tisztségéből 2022. szeptember 30-ai hatállyal mentette fel Orbán Viktor miniszerelnök - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben megjelent 83/2022. (IX. 30.) ME határozatban. Új országos kórházfőigazgató-helyettes kinevezéséről egyelőre nem jelent meg határozat.

Szabó Bálint
informatikai főigazgató-helyettes, Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), ügyvezető, Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK)
Szabó Bálint tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte. 1996-2013 között számos iparágban szerzett szoftverbevez Tovább

Szabó Bálint a Portfolio legutóbbi Private Health Forum 2022 konferenciáján is előadott. Akkori szavai szerint rendkívül fontos, hogy a beteg érdekét és kényelmét szolgálják az egészséginformatikai rendszerek, továbbá ne terheljék az ellátórendszert olyan felesleges adminisztrációval, amelyek megoldhatók elektronikusan. Mintegy 12 ezer magánszolgáltató​ csatlakozott már az idén 5 éves EESZT-hez, amelyben a kezelt egészségügyi adatok száma meghaladja az 1 milliárdot - ismertette.

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF