Előfizetői tartalom

A piac már beárazta Magyarországot, most a hitelminősítőkön a sor

Várhatóan csak 2023 elején jönnek majd legközelebb a hitelminősítők vizsgálódni Magyarországra, ugyanakkor több cég is figyelmeztetett már a kockázatokra. Legutóbb foglalkoztunk vele, hogy az uniós forrásokról való megegyezés hiánya például akár leminősítést is hozhat. Ugyanakkor ezeknek a besorolásoknak egyre kisebb a jelentőségük, hiszen a hitelminősítések ma már inkább követik, mint alakítják a piacot. Vizsgálatunk szerint a befektetők jelenleg kockázatosabbnak értékelik Magyarországot, ami persze lehet átmeneti állapot is.

Van mitől félnünk az év elején 2022-re már befejeződtek Magyarországon a hitelminősítői felülvizsgálatok, így ha valami rendkívüli esemény nem indokolja, akkor várhatóan nem változik a jelenlegi besorolásunk, ami két fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor a Fitch és a Moody’s szakemberei is erős figyelmeztetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés