Előfizetői tartalom

Valószínűleg a Föld legmelegebb nyolc évén vagyunk túl

MTI
Az utóbbi nyolc év lehet a legmelegebb a feljegyzések kezdete óta, a klímaváltozás még drámaibb és halálosabb hatásait vonva magával - közölte a Meteorológiai Világszervezet (WMO) az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülésén (COP27) közzétett éves globális klímajelentésében az egyiptomi Sarm-es-Sejkben.

A WMO szerint a tengerszint növekedése egyre gyorsul, ahogy az Alpok gleccsereinek olvadása is minden korábbi rekordot megdöntött 2022-ben, emellett pusztító áradások, hőhullámok és aszályok jellemezték az idei évet. Az ENSZ szakosított szervezete újfent felhívta a figyelmet arra, hogy "alig elérhető távolságba került" a globális felmelegedés 1,5 Celsius-fokra történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés