Papp Laszlo Debrecen1
Gazdaság

Debreceni polgármester az akkumulátorgyárról: lesz elég víz a lakosság és az ipar kiszolgálására is

Portfolio
A debreceni közgyűlés múlt nyáron egyhangúlag hagyta jóvá azt, hogy a debreceni Déli Gazdasági Övezet összvízfelhasználása napi 24 ezer köbméterben lesz maximálva, ami azt jelenti, hogy „van és lesz is elegendő víz mind a lakosság, mind az ipar kiszolgálására” – hangsúlyozta az Inforádiónak adott interjúban Papp László.

A debreceni polgármester úgy látja a két közmeghallgatás alapján, hogy a városba tervezett kínai akkumulátor ügye átpolitizálódott, miközben a környezetvédelmi aggályok nem megalapozottak. Emlékeztett rá, hogy ugyanez a kínai cég Németországban is épített egy hasonló gyárat, ahol sem politikai, sem környezetvédelmi aggályok nem merültek fel.

Hangsúlyozta, hogy az üzem semmilyen veszélyforrást nem jelent a város vízbázisára, és megjegyezte, hogy a 80-as évek közepén 90 ezer köbméter körül volt a város átlagos napi vízfelhasználása, most pedig 38-40 ezer köbméter és az említett közgyűlési határozat is rögzítette a felső korlátot a Déli Gazdasági Övezet számára.

Szerinte az lehet a megoldás, hogy minél szélesebb körben, minél több hiteles információt juttassanak el a helyiekhez, hogy megértsék: nem jelent veszélyt rájuk nézve a beruházás. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy az engedélyek kiadása nem az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik. Arra is kitér, hogy a gyár megvalósítása új munkahelyeket, valamint jelentős bevételt – ezáltal pedig jelentős fejlesztéseket – biztosít a városnak.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Kodály Filharmónia Debrecen újévi hangversenye előtt a debreceni Református Nagytemplomban 2023. január 1-jén.

nyugdij nyugdíjas
Takarékbank_1
budapest, város
oroszország moszkva kreml orosz
Tematikus PR cikk
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
nyugdij nyugdíjas