Élelmiszerár
Gazdaság

Elmondta az Agrárminisztérium, meddig lesznek érvényben az élelmiszerárstopok

Portfolio
Miután tegnap azt mondta a költségvetés parlamenti vitáján a Pénzügyminisztérium államtitkára, hogy a kormány és a jegybank is egyetért abban, hogy az árstopokat ki kell vezetni, a kérdés csak az időpont, rákérdezett az atv.hu az intézkedés hatályára.

A portál azt tudakolta az Agrárminisztériumtól, hogy a kormány következő ülésén napirenden lesz-e az élelmiszerárstop, és mérlegeli-e a kabinet, hogy az április végi határidő előtt kivezeti az élelmiszerárstopot.

Az Agrárminisztérium válasza szerint az élelmiszerárstopok “a hatályban lévő döntés szerint április 30-ig lesznek érvényben”. Azt is írták, hogy „A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás”.

Mindez azután történt, hogy Parragh László, az MKIK elnöke a minap az árstop eltörlését szorgalmazta, Nagy István agrárminiszer pedig azt mondta, hogy amint a fogyasztói árak emelkedése elkezd visszatérni a normális medrébe, ki lehet vezetni ezt az intézkedést. Ezután tegnap a 2023-as költségvetési törvénytervezet parlamenti vitáján Banai Péter Benő azt mondta, hogy a kormány és a jegybank is egyetért abban, hogy az árstopokat ki kell vezetni, a kérdés csak az időpont.

Ezek alapján merült fel az, hogy esetleg a kormány nem vár április 30-ig, de a tárca mai válasza szerint nincs változás az év végén bejelentett menetrendben, miszerint jelen tudásunk szerint április 30-ig élnek az élelmiszerárstopok.

A rendszer a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8 százalék zsírtartalmú tej, illetve a tojás és az étkezési burgonya esetében él és az első hét termék ára nem lehet magasabb a 2021. október 15-én megszabottnál, a tojásé és a burgonyáé pedig a 2022. szeptember 30-ai árnál.

Címlapkép forrása: Getty Images

európai bizottság_getty_stock
becs-utca-ausztria
pap-egyhaz-romai-katolikus-egyhaz-vallas-hivo-hivok
bull bear medve bika tőzsde

Holdblog Fed: fő az óvatosság

Mielőtt azt hinnénk, hogy túl vagyunk az infláció nehezén, érdemes egy pillantást vetni az alábbi ábrára, amely...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
parlament orszaggyules