Előfizetői tartalom

Jerome Powell nagyon halvány utalást tett a kamatvágásra, szakad a dollár

Portfolio
Ma este ismertette a Fed kamatdöntését, amelyben 25 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatot, és jelezte, hogy további kamatemelésekre készülnek. Ez nem okozott meglepetést, a deviza- és részvénypiac sem reagálta túl a semmitmondó közleményt, nem voltak komoly elmozdulások. Aztán jött Powell, és jókora meglepetést okozott: szó sem volt szigorú üzenetekről - hiába mondta el többször is, hogy az infláció felett még nem arattunk győzelmet, az egész sajtótájékoztató hangneme sokkal kevésbé volt nyomasztó, mint az elmúlt egy évben bármikor. És még olyan halvány utalást is megengedett magának Powell az esetleges kamatvágásról, amelyre alighanem kevesen számítottak.

2023. február 01. 21:16 Megosztás Véget ért az esemény Rövid összefoglaló a mai Fed-kamatdöntés legfontosabb fejleményeiről, üzeneteiről: a jegybank 25 bázisponttal 4,5-4,75%-ra emelte az irányadó kamatot, ezzel tovább lassítva a kamatemelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés