Előfizetői tartalom

Kiderült: brutálisan drága a rezsicsökkentés fenntartása Magyarországon

Lehullott a lepel a februárban kialakult, szokatlanul magas költségvetési hiány hátteréről. A részletes államháztartási adatok alapján elmondhatjuk, hogy leginkább - ahogyan az várható volt a magas árakon betárazott energiaárak miatt - a rezsicsökkentés nyomasztja az idei költségvetést. Csak februárban közel 450 milliárd forintot költött az állam erre a célra.

A rezsicsökkentés módosított rendszerének a fenntartása, valamint az emelkedő hazai hozamkörnyezet miatt elszálló kamatkiadások gyakorlatilag minden más cél elől elszívják a költségvetési forrásokat, más szóval rendesen agyonnyomják a büdzsét - ez olvasható ki a Pénzügyminisztérium által a napokban közzétett, részletes második havi pénzforgalmi költségvetési számokból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés