Előfizetői tartalom

Komoly fenyegetést kapott a kormány a pedagógusoktól

Portfolio
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) 2023. május 18-21. között tartotta tisztújító kongresszusát, amelyen új elnököt választott: Totyik Tamás alelnök július 1-től lesz a PSZ elnöke, miután akkor lejér Szabó Zsuzsa elnök mandátuma. A szervezet közleménye továbbá hangsúlyozza: az egy éve megalakult kormány nem hozott semmilyen érdemi döntést az oktatásban kialakult válság problémáinak megoldására.

A szakszervezet hiányolja azt, hogy a kormány nem döntött a tanulók terheinek csökkentéséről, nincs a XXI. század kihívásaira választ adó alaptanterv, és elmaradt az oktatásban dolgozók presztízsének emelése is. Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 16. Maruzsa Zoltán szerint hamarosan döntés születik az új pedagógus-életpályamodellről 2023. 05. 03. Népszavazási kezdeményezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés