Előfizetői tartalom

Bejelentették: kétféle díjkedvezményt kapnak az ipari energiatárolók beruházói

Portfolio
Az ipari energiatárolók számára kedvezményes rendszerhasználati és csatlakozási díjakat engedélyez a kormány, hogy ezzel is elősegítse a zöld energia tárolásának telepítését – hangsúlyozta szombati közleményében az Energiaügyi Minisztérium. Ez arra épül, hogy amint külön cikkünkben megírtuk: megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének rendelete a Magyar Közlönyben, amely a villamos energia rendszerhasználati díjak, csatlakozási díjak és külön díjak alkalmazási szabályait módosította, és benne van az a kétféle díjkedvezmény, amelyről a tárca közleménye szól.

Amint megírtuk: 2024. anuár 15. és február 5. között nyílik meg az ipari energiatárolók telepítésére és bevételkompenzációjára szolgáló uniós helyreállítási programbeli pályázat, 62 milliárd forintos a keretösszege és a tárca a közleményben METÁROLÓ nevet adott a konstrukciónak, utalva a korábbi METÁR programra. A közlemény újdonsága, hogy kétféle díjkedvezmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés