Lebuktak a Tesco sofőrjei
Gazdaság

Lebuktak a Tesco sofőrjei

Portfolio
A brit Tesco, házhozszállításban részt vevő sofőrjei közül többen lebuktak, hogy "mű baleseteket" idéztek elő annak érdekében, hogy a sértettek kártérítést tudjanak kicsikarni a cégből - írja a Retail Gazette a Sunday Times nyomán.

A szupermarket egy tucatnyi, a nyugat-londoni Greenfordban található depójában dolgozó sofőrje 2019 és 2020 között több mint ötven balesetet rendezett meg, amelyben ők voltak a vétkes fél. Az "áldozatok" aztán balesetkezelő cégeken keresztül perelték volna be a Tescót a járműveik értékvesztéséért, a személyi sérülésekért és a bérautó költségeiért.

Egyes kártérítési igények több tízezer fontra rúgtak, a Tesco sofőrjei pedig mindössze 200 fontot kaptak egy-egy balesetért.

A szupermarketóriás akkor figyelt fel a csalásra, amikor nyomozói észrevették, hogy a kárigénylők gyakran ugyanazt az ügyvédet használták a kárigényeik benyújtásához, és autóikat ugyanazon a címen bejegyzett szervizekben javíttatták.

Az úgynevezett "cash for crash" csalásra azután derült fény, hogy a Tesco 32 különböző ügyben perelni kezdte a sofőröket és társaikat a központi londoni megyei bíróságon.

Heather Baucher bírónő arra kötelezte az összeesküvőket, hogy fizessék vissza az áruházláncnak a felmerült költségeket, valamint további 18 000 fontot fejenként úgynevezett "példás kártérítésként". A bírónő szerint a csalás "példátlan" mértékű volt, az elkövetők magatartása pedig "felháborító".

A Tesco közel 400 000 font kártérítést kapott eddig, de a végső összeg várhatóan jóval magasabb lesz.

Címlapkép forrása: John Keeble/Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!