Megszólalt a szaúdi energiaminiszter a meglepő döntés után
Gazdaság

Megszólalt a szaúdi energiaminiszter a meglepő döntés után

Portfolio
Szaúd-Arábiának rengeteg olajtermelési tartalékkapacitása van - mondta hétfőn a szaúdi energiaügyi miniszter, miután a világ legnagyobb olajexportőre a múlt hónap végén meglepő módon bejelentette, hogy visszavágja hosszú távú kapacitásbővítési terveit.

Szaúd-Arábia az ár befolyásolására összpontosítva a 2020-ban megfogalmazott tervekkel ellentétben mégsem növeli az olajtermelési kapacitását napi 13 millió hordóra, hanem a jelenlegi 12 milliónál tartja, miközben a hosszú távú keresletet is újraértékeli - jelentették be még január végén.

Most a piacot meglepő döntéssel kapcsolatban megszólalt Abdulaziz bin Szalmán herceg a dharani IPTC kőolajtechnológiai konferencián:

Készek vagyunk bármikor felfelé vagy lefelé módosítani, bármit is diktál épp a piaci szükségszerűség

A világ vezető olajexportőreként Szaúd-Arábia jelenleg körülbelül napi 9 millió hordót termel ki, ami jelentős mértékben elmarad a kapacitásától, jelenleg körülbelül napi 3 millió hordó kihasználatlan kapacitással rendelkezik. Ipari források szerint ezt a többletkapacitást nem sikerült hatékonyan pénzzé tenni, ami átértékelésre késztette a bővítési terveket.

Máshogy fogja azonban meg a történetet a szaúdi vezetőség:

Azt hiszem, egyszerűen azért halasztottuk el ezt a beruházást, mert átállás zajlik

- mondta Abdulaziz herceg, hozzátéve, hogy a Saudi Aramcónak más beruházásokat kell végrehajtania, többek között az olaj, a gáz, a petrolkémia és a megújuló energiaforrások területén.

Címlapkép forrása: Shutterstock

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.