Előfizetői tartalom

Soha ennyi orosz gáz nem jött még a Magyarországot ellátó vezetéken

Portfolio
Az RBC európai szállítási adatokra hivatkozó jelentése szerint a Török Áramlat gázvezeték áprilisban rekordmennyiségű földgázt szállított Oroszországból Európába. Április elejétől 16-ig a Gazprom 543,3 millió köbméter gázt küldött az EU-ba a török útvonalon keresztül, ami 3,4 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, és az elmúlt négy év maximális értéke ebben az időszakban. A legfontosabb vevő Magyarország volt.

Összességében a Gazprom 2024 januárja óta több mint 8,2 milliárd köbméter gázt pumpált Európába, 27%-kal növelve a szállításokat az előző év azonos időszakához képest. Európa teljes gázimportja azonban 2024 eleje óta 4,4%-kal csökkent. Energy Investment Forum 2024 Az energiapiacok legfontosabb trendjeiről, a magyarországi lehetőségekről részletesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés