Előfizetői tartalom

Egy kiszáradt tó partján senki nem akar vakációzni – Új irányok a turizmusfejlesztésben

Portfolio
A Balaton és környezete az ország egyik legfontosabb rekreációs, turisztikai és kulturális térsége, amely tudatos, átgondolt, az érintetteket bevonó fejlesztése, továbbgondolása össznemzeti érdek és felelősség. Rostási Ágnes, a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese szerint az első lépés annak megértése, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie a térségnek, és a tudomány segítségével feltérképezni a lehetőségeket. Az egyetem a területfejlesztési stratégiához hozzá is csatolta az általuk elkészített javaslatcsomagot, amely részleteit minél szélesebb körben igyekeznek megismertetni: ennek a törekvésnek az egyik legfontosabb eleme a május 2-ai Balaton Konferencia 2024 Veszprémben, a Portfolio és a Pannon Egyetem közös szervezésében.

A fenntarthatóság globális kérdés, a klímaváltozás nem állítható meg a határokon, következményeit minden ország vagy régió a globális folyamatok eredményeként fogja elszenvedni, a Balaton pedig egy veszélyeztetett természeti kincs, hiszen egy sekély tó, amelyet a várható éghajlatváltozás negatívan érint. Belátható időn belül – néhány évtized alatt – komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés