Üzennek a tulajdonosoknak: folytatódik a kőkemény szigor a Balatonnál
Gazdaság

Üzennek a tulajdonosoknak: folytatódik a kőkemény szigor a Balatonnál

Portfolio
A Balaton medrének kezelője, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltsége 2024. június 10-én Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében folytatja az illegálisan, engedély nélkül telepített víziállások bontását - közölte a hirbalaton.hu.

A portál információi szerint az érintetteket előre kiértesítették, akik közül sokan már a hétvégén megkezdték a bontást, míg mások ígéretet tettek arra, hogy maguk távolítják el az engedély nélküli felépítményeket.

Az érintett több mint száz tulajdonos többsége rendelkezik valamilyen engedéllyel, azonban nem megfelelő helyen, módon vagy méretben létesítették bejáróikat és stégeiket.

Egyes helyeken valóságos bódévárosok alakultak ki a vízben.

A vízügyi munkát az érintett önkormányzatok is segítik a tómederből kiszedett roncsok és hulladék elszállításával.

A Balaton tómeder a magyar állam tulajdonában, és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) kezelésében áll, ezért víziállások (pl. stégek, bejárók) csak a vonatkozó jogszabályok betartásával, a vízügyi igazgatóság mint mederkezelő hozzájárulásával, meghatározott időtartamra létesíthetők. - olvasható az igazgatóság honlapján június 6-án megjelent felszólításban.

Kiemelik, hogy a jelenlegi bontással érintett illegális létesítmények olyan horgászhelyek, amelyek engedély nélkül kerültek elhelyezésre vagy kapcsolódtak a vasúti pályatest hullámzás és jégzajlás elleni védelmét biztosító kőszórásos párhuzamműhöz. Ezeket közlekedésbiztonsági és balesetvédelmi szempontok miatt szükséges felszámolni.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság elkötelezett a jogszabályok betartása mellett a Balaton mederhasználatait illetően. Ennek során ellenőrzi az állami területet, valamint a tó medrében vagy ahhoz kapcsolódva engedély nélkül létesített víziállásokat.

Az ellenőrzést követően figyelmeztetik a tulajdonosokat.

A jelenleg érintett engedély nélkül telepített víziállásokra táblákat helyeztek el, kérve a tulajdonosokat azok biztonságos eltávolítására. Ennek elmaradása esetén 2024. június 10-én kezdik meg ezek bontását.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Varga György

Holdblog

Megválnak az Nvidiától a fedezeti alapok

Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik részesedésüket a vállalatban. Az ábra azt mutatja, hogy mely... The post Megválnak az Nvidiától a

KonyhaKontrolling

Befektetési hírek: új MÁP+, LY

Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mivel alapvetően nem vagyok híroldal, ezért nem szoktam ezekkel foglalkozni, de az új MÁP+-r

Kiszámoló

Uniós országok adósbesorolása

A hitelminősítők félévente elmondják a véleményüket egy-egy országról, ezzel segítve a befektetőket, hogy kinek milyen kamat mellett, milyen kockázati felárral adjanak kölcsön. A három na

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Talicskával hordják a pénzt a magyarok bankszámláiról, mi folyik itt?

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
napsütés időjárás