Előfizetői tartalom

30 éve nem láttunk ekkora ugrást a feldolgozóipari indexben

Portfolio
Meglepő fordulat következett be az amerikai feldolzóiparban: az októberre vonatkozó chicagói beszerzésimenedzser-index 65,9 pontig emelkedett, míg a piac pusztán 55 pontot várt volna az előző havi 55,7 pontos szintet követően. A dollár erősödéssel reagált, a 10 pontos ugrást az új megrendelések elszállása okozta.

A legújabb feldolgozóipar beszerzésimenedzser-index meglepte a piacokat ugyanis a várt stagnálás helyett 10 ponttal emelkedett. 2011 márciusa óta nem láttunk ilyen magas értéket és 30 éve nem volt ilyen hirtelen ugrás:Több alindex is jelentős fordulatot vett, de a különösen érdekes az új megrendelésekre vonatkozó szám volt, ami egészen 74,3 pontig emelkedett a szeptemberi 58,9...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés